Matkailuautot, matkailuvaunut, henkilö - ja pakettiautot

MATKAILUAUTO / VAUNU HUOLTO

Olemme matkailuajoneuvoihin (matkailuautot,vaunut) perehtynyt erikoisliike. Omistamme pitkän kokemuksen tällä alalla, sekä toimimme nykyaikaisissa tiloissa, nykyaikaisella kalustolla. Huollon merkkiedustuksiimme kuuluu LMC, Polar, T.E.C ja Solifer. Korjaamme ja huollamme myös muut merkit laidasta laitaan! Meillä ajoneuvosi on aina oikeiden ammattilaisten käsissä. Huolto repertuaariimme kuuluvat kaikki korjaukset (kosteus, kolari, vuosihuollot, myyntitarkastukset, varustelut,asennukset, osien vaihdot, JNE). Olemme myös kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä vauriokorjaamo, sekä Tukesin hyväksymä yritys kaikkiin kaasuasennuksiin (HUOM. kaasuasennukset ovat luvanvaraisia!). Teemme kaasuasennuksia myös rakennuksiin (kesämökit, grillikodat, majat, YMS). Vauriokorjauksissa meillä on käytössä vakuutusyhtiöiden vaatima Cabas-ohjelma. Huollamme ja korjaamme myös peräkärryjä, trailereita ja muita kuljetuskamppeita!

PIENKONE HUOLTO

Matkailuajoneuvojen lisäksi olemme myös MTD- konsernin pienkoneiden, sekä Trapper-Mönkijöiden merkkiliike. Huollot ja korjaukset näiden merkkien tiimoilta onnistuu vaivattomasti meillä. Huolamme myös muun merkkiset pienkoneet (mönkijät, lumilingot, yms)  ammattitaidolla!

HENKILÖ / PAKETTIAUTO HUOLTO

Huollamme ja korjaamme myös henkilö-ja pakettiautoja. Meiltä löytyy eri korjauksiin ja tarpeisiin vaadittavat tilat, työkalut ja ammattitaito! Etenkin talviaikana tulemme tekemään enemmässä määrin henkilö- ja pakettiautojen korjauksia, sekä huoltoja.

Soita ja varaa aika!

Meillä asiakas on aina no.1 ja loistava asiakas palvelu on prioriteettilistallamme korkeimmalla korokkeella!

VARAOSAT / TARVIKKEET

Varastostamme löytyy laaja valikoima tarvikkeita, varaosia ja lisävarusteita laidasta laitaan. Olemme yhteistyökumppaneita alamme suurimpien caravantukkujen kanssa ympäri eurooppaa (mm. KAMA, Reimo). Myymme varaosat, tarvikkeet ja lisävarusteet aina raudanlujalla ammattitaidolla.

Solifer, Polar, LMC ja T.E.C- merkkisten ajoneuvojen varaosat suoraan tehtaalta! Myös merkkien Hobbyn ja Hymerin varaosat onnistuu kauttamme, vaikka emme ole merkkiliike.

Myös Trapper-mönkijöiden, sekä MTD-konsernin pienkoneiden varaosat kauttamme.

VERKKOKAUPPA

Verkkokauppamme palvelee 24/7, olitpa sitten missä päin suomea tahansa! Verkkokaupasta löydät laajan varaosa, tarvike ja lisävaruste katalogin suoraan varastosta, nopealla toimituksella.

Verkkokaupassa pääprioriteettimme on nopeus, palvelua unohtamatta. Haluamme olla Suomen nopein Caravan-verkkokauppa. Varaosat, tarvikkeet ja lisävarusteet myymme suoraan varastosta, emmekä harjoita niin kutsuttua drop shippingiä. Näin ollen myös tavaran toimitus pysyy jatkossakin nopeana.

MYYNTI

Kesästä 2021 lähtien olemme alkaneet panostamaan myös ajoneuvomyyntiin. Pääpainomme on käytetyissä matkailuajoneuvoissa (matkailuautot ja vaunut), mutta myymme myös pienkoneita, henkilö -ja pakettiautoja.

Tarjonnastamme löytyy uudet Trapper-mönkijät sekä MTD-lumilingot.

Myyntimme on vielä lastenkengissä, mutta panostamme siihen vuosi vuodelta enemmän.

Kaasuasennukset

Olemme Tukesin valtuuttama kaasuasennusliike. Meillä on P- oikeudet, joilla voimme tehdä kotiin, mökeille, erätupiin tai vaikka grillikotiin  kaasuasennuksia. Meiltä löytyy kaikki tarvittava : ammattitaito, luvat ja tarvikkeet. Kysy tarjous! 

Kari Kuisma: 050 9191398, kari.kuisma@lapincaravanhuolto.fi

Vinkkimme karavaanareille

diesel vesisäiliöstä, dieselin tankkaus vesisäiliöön. dieselin puhdistaja Tankkasitko vahingossa dieseliä vesisäiliöön. Ei hätää

Diesel vesisäiliössä

Tankkasitko dieseliä vesisäiliöön. Ei hätää mutta toimi nopeasti. Parhaimpaan tulokseen pääsemme kun toimit heti.

Meillä on menetelmä, jolla saat dieselin huuhdottua vesisäiliöstä sekä vesi järjestelmästä.
Temme toimenpiteen hintaan 450€. 
Toki myymme aineet ja annamme kirjalliset neuvot homman suorittamiseen.
Diesel poistaja 10L hinta 140€ Riittää n. 100L järjestelmän puhdistukseen.

Säiliön normaali desifiointi. Tehdään myös aina diesel puhdistuksen jälkeen.
BioTab 50 tablettia. 6 tablettia 25L kohden. Hinta 15€

Vesisäiliön desifiointi

vesisäiliö desifiointi, vesisäiliön puhdistus, vesisäiliö puhtaaksi, Vesisäiliön desifiointi

Ohje:
Annostus:
6 Tablettia 25L säiliö litraa kohden.
Laita kiehutettuun veteen koko tablettimäärä. Liuota seos ja kaada se tyhjään vesisäiliöön.
Täytä järjestelmä vedellä. Laske vettä jokaisesta hanasta, niin että puhdistusaine tulee myös varaajan läpi eli laske vettä myös kuumalta puolelta.

Anna aineen vaikuttaa vuorokausi.

Huuhtele järjestelmä edellä mainitulla tavalla kahteen kertaan.

Tarjouksemme 15€ / prk

Vinkki: Jos mahdollista tee huuhtelu niin että lasket vettä järjestemään ja samalla kaikki hanat ovat auki. Muista että harmaavesisäiliön tulppa on auki, jotta vesi pääsee juoksemaan vapaasti.

Kun läpivientien tiivistemassa alkaa murentua. Huolestu

Kosteus ongelma, kosteus korjaus Massa rapisee

2000 luvun puolissa välin tiivistemassoihin tuli muutoksia ns. myrkkyjen vuoksi. Massat eivät nykypäivänä ole enää ikuisia, vaan ne vanhenevat ja menettävät tiivistysominaisuutensa.

Suosittelemme 2005 ja jälkeen tehtyihin ainakin Solifereihin vuosittaista kosteusmittausta. Ota ongelma KIINNI ajoissa tai sinulla on kohta KAFI.
Jos korjaamme emme anna takuuta, ellei kaikkia tiivistemassoja ulkosaumoissa ja läpivienneissä vaihdeta.
Jos jostakin vuotaa, kohta toisesta kohdasta vuotaa.

Kun läpivientien tiivistemassa (Butyylimassa tai vastaava) alkaa lähteä murenemalla pois kun sitä rapsuttaa, niin kannattaa olla tarkkana. Tiivistemassa on vanhentunut ja menettänyt ominaisuutensä. Nyt vaihtoehtoa ei ole. Irroita ikkuna, kattoluukku tai muu läpivienti puhdista pinnat huolella ja massaa uudelleen. 

Butyyli massa maksaa 10€/400g ja kulutus riippuu kohteesta. Esim 40x40 reikään sopivaan kattoluukkuun menee n. 1/4 patruuna. Työ on kuitenkin aikaa vievää ja keskimääräinen aika esim. normaalkin 40x40 reikään menevän kattoluukun osalta on 1h. Mikäli kohde on kiinnitetty liimamassalla saa varautua pidempään aikaan. Tällöin irroittaminen ja puhdistaminen on paljon työläämpää.

Joissakin ikkunoissa on käytetty karmissa kumitiivistettä. Se kannattaa ehdottomasti poistaa ja korvata massalla.

Nykiikö, onko vedot poissa, päästöt pielessä

Nykiikö, narahtaako, vikiseekö. Forte voi pelastaa isolta remontilta.
Turbo, egr ym. moottori ongelmat helposti järjestelmän puhdistuksella. Pienet tihkut jäähdytysjärjestelmässä poistuvat Fortella. Nykypäivänä meiltä löytyy myös tukkiutuneen hiukkassuodattimeen puhdistusaine, se vaatiin kuitenkin hiukan toimenpiteitä.
Vaihteisto ja yleensä voimansiirto ongelmat. Myös automaattivaihteistoille sekä ohjaustehostimille löytyy sopiva Forte.

Onko autossasi moottori, vaihteisto tai vetopyörästö ongelmia. Meiltä löytyy ratkaisu ongelmiin. Monipuolinen Forte antaa autolle uutta potkua. Emme väitä, että saamme kaikki oikuttelut kuntoon mutta 80% ongelmista johtuu epäpuhtaisuuksista moottoreissa, vaihteistoissa ja yleensä voimansiirrossa. Mielellään teemme käsittelyt korjaamollamme ainakin niissä tapauksissa kun pelkkä lisäaineen laittaminen ei riitä.

Egr venttiilistä johtuvat moottorin häiriövalon olemme saaneet aika hienosti hoidettua Forten avulla. Diesel polttoaineen puhdistusaine ja Turbo cleaner ovat olleet hyvä yhdistelmä.

Mikäli autosi on seissyt pitkään käyttämättömänä niin seal contitioner pehmittää tiivisteet jolloin mahdolliset öljyvuodot korjaantuu mikäli vuoto johtuu kovettuneista tiivisteistä.

Jäähdyttäjän korjauaineella saadaan turvallisesti tukittua pienet nestevuodot moottorissa. Tämä on turvallinen aine koska se reagoi vasta saatuaan happea. Ei tuki tärkeitä pieni kanavia. Soveltuu erinomaisesti pieniin jäähdyttäjän ja lämmittimen kennojen vuotoihin.

Moneen muuhunkin vaivaan löytyy Forte tuote.

Ralli kansa luottaa Forteen ! Miksi et sinäkin.

Meiltä myös kausisäilytys tuotteet pienkoneisiin ! Loppuu se vetäminen kauden alussa. Tutkittu laatu tuote. Tuotteet paikan päältä tai verkkokaupastamme.
Forte tuoteperheestä löytyy apu moneen ongelmaan huomattavasti halvemmalla kuin isot korjaukset.
TIP. Hiukkassuodatinta ei välttämättä tarvitse aina uusia kun sen erilliseen puhdistukseen on olemassa Forte.

Jos et teetä käsittelyä meillä, annamme käyttöohjeen aina mukaan näin varmistetaan aineen oikeaoppinen käyttö.

Nestekaasun suodatus

Nestekaasun suodatus, öljyinen nestekaasu, kasasulaite ongelma Nestekkaasuosuodatin

Nestekaasu on viime vuosina heikentynyt hurjasti. Siinä on yhä enempi epäpuhtausia ja öljyä mukana. Vältä ongelmat asentamalla nestekaasusuodatin.

Suodatin poistaa kaasusta epäpuhtaudet / öljyn tehokkaasti. Suodattimeen saa vaihdettavan patruunan erikseen. Se vaihdetaan tarpeen mukaan riippuen kaasun kättö määrästä.

Jos sinulla on pullonvaihtaja tarvitset molempiin linjoihin oman suodattimen.

Soita tai laita sähköpostia, niin kerromme lisää.

Vinkkinä uuden matkailuajoneuvon ostajalle, joka valitsee Trumatic lämmitys laitteen. Tehdas ei myönnä takuuta mikäli ajoneuvossa ei ole suodatus järjestelmää. Tämä laite ei kuitenkaan ole yleensä vakiovarusteena.

Jääkaappi helteessä

Kun sattuu lämmin kesä. Se laittaa matkailuajoneuvosi jääkaapin koville. Kovalla helteellä kannatta huolehtia kaapin takaosan tuuletuksesta. Ilman pitää päästä kiertämään. Jos mahdollista käännä jääkaapin tuuletusritilä sivu pois auringosta. Liian kuuman jääkaapin teho laskee huomattavasti. +7 on jääkaapille ihan normaalia vielä kun on helle. 

Kun pelaat kaasulla niin joskus auttaa jopa se että käännät termostattia huikan pienemmälle.

Jääkaapin kaasupuoli kannattaa huollattaa joka vuosi tai useammin jos kaappi on kovalla käytöllä kaasulla.

Termostaatilla toimiva puhallinsarja on hyvä lisätuuletukseen. Sen voi rakentaa itsekkin mutta meiltä löytyy valmiita sarjoja kyseiseen tarkoitukseen. Luonnollisesti myös asennus onnistuu kauttamme. Vaatii jääkaapin irroituksen.

Karavan caravan matkailuauto asunto-auto asuntovaunu huolto tarvikkeet Laadukasta monimerkki palvelua
Meiltä isommatkin korjaukset onnistuvat laadukkaasti ammattitaidolla!
Ajoneuvolaskurilla työ sujuu
Lisätty ostoskoriin