Matkailuautot, matkailuvaunut, henkilö - ja pakettiautot

Matkailuajoneuvojen, autojen, pakettiautojen, pienkoneiden kaikenlaiset huollot ja korjaukset kauttamme. Tehdään aina kustannusarvio korjauksista, joten et ylläty loppulaskusta.

Olipa merkki kuin merkki, niin pyrimme auttamaan sinua kun hätä on suuri. Kaikkien yleisimpien lämmityslaitteiden, jääkaappien varaosat sekä yleistarvikkeet kauttamme. Verkkokaupasta varastossa olevat varaosat ja tarvikkeet nopeasti ympäri maan. 

VERKKOKAUPASTAMME

Tuotteet lähtevät tilauspäivänä toimitukseen kun tilaus on tehty ennen klo. 15.00. Matkahuolto on nopein toimittajamme. Heillä on vaihtoehtoina useita toimitusmuotoja. Toimitusaika n. 1 vrk. Lähellä paketit tulevat asiakasta lähinnä olevaan pisteeseen eli lähikauppaan. Silloin 1 vrk:n viive voi tulla.


Olemme erikoisliike matkailuajoneuvoille. Me palvelemme merkistä riippumatta.

Valtuutettuna merkkinä Solifer / Polar sekä LMC service partner.
Solifer osia saat edelleen tosin vanhempiin vehkeisiin rajoitetusti.

Erikoisosaamisemme on matkailuajoneuvoissa, joidenka korjauksiin ja varaosiin olemme erikoistuneet. Sesongin alkaessa painotamme palvelumme matkailuajoneuvo asiakkaisiimme.

Olemme kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymä vauriokorjaamo. Käytössämme on nykyaikaiset laitteet ja vahva osaaminen. Käytämme vakuutusyhtiöiden vaatimaa Cabas- vaurioarviointiohjelmaa, joka nopeuttaa asioiden käsittelyä.

Trumatic testilaite, jonka avulla näiden laitteiden vianhaku hiukan helpottuu.

Autocom testerillä luemme autosi vikakoodit.

Lisäksi meidän osaamiseen kuuluu henkilö- ja pakettiautojen korjaukset ja huollot. 

PIENKONEET

Trapper lisävarusteet / varaosat. Luonnollisesti myös huollamme vieläkin Trapper tuotteet.

MTD konsernin lumilinkojen huolto ja varaosat löytyvät meiltä. Lingot, joihin saat apua meiltä ovat MTD, CupCadet, Wolf, Yardman. Varastosta löytyy laaja valikoima yleisimpiä varaosia ko. merkkeihin.

Microcar mopoautot huoltuu asiantuntevasti kauttamme.

Kaasuasennukset

Olemme Tukesin valtuuttama kaasuasennusliike. Meillä on P- oikeudet, joilla voimme tehdä kotiin ja mökeille pienimuotoisia kaasuasennuksia. Meiltä löytyy kaikki tarvittava : ammattitaito, luvat ja tarvikkeet. Lisätietoja kysymällä!

Tyypillisiä lumilinkojen vikoja. Ohje käyttöön.

Laitamme tähän osioon tyypilliset viat lumilingoista ja itse vaihdetuista varaosista.

Tiesithän että linkosi on pieneen toimintaa tarkoitettu, joten se ei ole urakkakone.

Anna lingon tehdä rauhallisesti omaa työtä. Älä pukkaa ja auta linkoa. Jos lunta on paljon tai se on märkää, niin linkoa siivu kerralla. Muista käyttää lingossa olevia vaihteita.  Jos avustat työtämällä tai vetämällä, niin vahingoitat kitkakumea joka kuluu epätasaisesti.

Tarkista aina ennen linkoamista ja käynnistämistä, että lumen heittopyörä pyörii kunnolla ympäri. Kuuvan vesireikä on pieni ja otollisissa olosuhteissa se jäätyy umpeen ja näin ollen heittopyörä ei pääse pyörimään vapaasti -> hihna menee pilalle kun väkisin  yrität aloittaa linkoamista. 

Jos on raskasta lunta likoa siivuamalla sohjo lumi tukkii lingon ja linkoaminen käy hihnojen ja moottorin päälle.

- Linko ei lähde heittämään -> hihna vialla tai hypännyt pois päältä

- Jos on hypännyt päältä -> tarkista että vaijeri ei ole liian tiukalla. Tuikka vaijeri vääntää kiristin pyörää väärään asentoon. Tällöin hihna hyppää pois. Joskus on ollut että kiristinpyörän     varsi on murtunut

- Uusi hihna ja menee heti poikki -> Hihna on mennyt ohjarien ulkokautta -> uusikin hihna on pilalla heti. Kun vaihdat hihnan varmista, että hihna on myös alapyörän siimapyrällä kunnolla, siellä alapuolella on myös hihnan stoppari, joten hihnan pitää kulkea sen alapuolelta.

- Kylmänä ei lähde vetämään heti -> Jos säilytät ulkona, niin kitkalevyssä on huurua -> korjaantuun hetken kuluttua kun liikutat vaihdetta edestakaisin

- Linko kaapii maata -> säädä kuuvan sivuilla olevat ohjariraudat oikeaan asentoon ( Pultit ovat / 1/2" ) Meidän säätämä perusasento ottolevylle on 6mm

- Jos lingosta kuuluu ajettaessa epämääräinen rahina -> lopeta heti. Lingon kitkakumi on kulunut -> se pitää vaihtaa

-  Ns. perän eli hajoittaja pyöristön tapit katkeaa -> Nämä tapit on vähän kuin sulakkeet. Se on varotoimi jolloin vältyt kalliista ns. perän remontista.  Jos käytät muutakuin alkuperäisiä katkopultteja , niin huolehdi  että teet katkouran pulttiin, muutoin tulee kallista jälkeä.

Toki pressut ja muut leveät tavarat on pidettävä pois linkoreitiltä. Jos esim. pressu menee lingon syöttöpyörään, niin se rikkoon lingon ns. perän.

- Vedon vapautus ei toimi -> Olet jattänyt vapautus mekanismin huollon välistä. Kerran vuodessa vedonvapaustus pyörästö on irroitettava puhdistettava ja voideltava. Yleensä laakerit jumiutuu ja sen jälkeen pienet hammasrattaat mahdollisesti vaurioituvat.

Muista vaihtaa öljyt kerran vuodessa. Meidän olosuhteisiin oikea oljy on Mobil ESP 5W30 lingosta riippuen 1L purkilla pärjäät.

Molemmat vaijerit täytyy säätää kunnolla -> linkouksen vaijerin liian tiukalla -> vetää siimäpyörän väärään asentoon ja mahdollisesti särkee jarru vivun.
Vetovaijeri liian tiukalla -> Saat ostaa vuoden välein vaijereita. Kokeile miten kitkapyörä vastaa kitkalevyyn. Sen ei tarvitse painautua täysillä levyyn

Uusi sytystystulppa 2 vuoden välein.

Puhdista linko käytön jälkeen ja edelleen, varmista ennen linkoutksen aloittamista että heittopyörä pyörii vapaasti .

Vinkkimme karavaanareille

diesel vesisäiliöstä, dieselin tankkaus vesisäiliöön. dieselin puhdistaja Tankkasitko vahingossa dieseliä vesisäiliöön. Ei hätää

Diesel vesisäiliössä

Tankkasitko dieseliä vesisäiliöön. Ei hätää mutta toimi nopeasti. Parhaimpaan tulokseen pääsemme kun toimit heti.

Meillä on menetelmä, jolla saat dieselin huuhdottua vesisäiliöstä sekä vesi järjestelmästä.
Temme toimenpiteen hintaan 450€. 
Toki myymme aineet ja annamme kirjalliset neuvot homman suorittamiseen.
Diesel poistaja 10L hinta 140€ Riittää n. 100L järjestelmän puhdistukseen.

Säiliön normaali desifiointi. Tehdään myös aina diesel puhdistuksen jälkeen.
BioTab 50 tablettia. 6 tablettia 25L kohden. Hinta 15€

Vesisäiliön desifiointi

vesisäiliö desifiointi, vesisäiliön puhdistus, vesisäiliö puhtaaksi, Vesisäiliön desifiointi

Ohje:
Annostus:
6 Tablettia 25L säiliö litraa kohden.
Laita kiehutettuun veteen koko tablettimäärä. Liuota seos ja kaada se tyhjään vesisäiliöön.
Täytä järjestelmä vedellä. Laske vettä jokaisesta hanasta, niin että puhdistusaine tulee myös varaajan läpi eli laske vettä myös kuumalta puolelta.

Anna aineen vaikuttaa vuorokausi.

Huuhtele järjestelmä edellä mainitulla tavalla kahteen kertaan.

Tarjouksemme 15€ / prk

Vinkki: Jos mahdollista tee huuhtelu niin että lasket vettä järjestemään ja samalla kaikki hanat ovat auki. Muista että harmaavesisäiliön tulppa on auki, jotta vesi pääsee juoksemaan vapaasti.

Kun läpivientien tiivistemassa alkaa murentua. Huolestu

Kosteus ongelma, kosteus korjaus Massa rapisee

2000 luvun puolissa välin tiivistemassoihin tuli muutoksia ns. myrkkyjen vuoksi. Massat eivät nykypäivänä ole enää ikuisia, vaan ne vanhenevat ja menettävät tiivistysominaisuutensa.

Suosittelemme 2005 ja jälkeen tehtyihin ainakin Solifereihin vuosittaista kosteusmittausta. Ota ongelma KIINNI ajoissa tai sinulla on kohta KAFI.
Jos korjaamme emme anna takuuta, ellei kaikkia tiivistemassoja ulkosaumoissa ja läpivienneissä vaihdeta.
Jos jostakin vuotaa, kohta toisesta kohdasta vuotaa.

Kun läpivientien tiivistemassa (Butyylimassa tai vastaava) alkaa lähteä murenemalla pois kun sitä rapsuttaa, niin kannattaa olla tarkkana. Tiivistemassa on vanhentunut ja menettänyt ominaisuutensä. Nyt vaihtoehtoa ei ole. Irroita ikkuna, kattoluukku tai muu läpivienti puhdista pinnat huolella ja massaa uudelleen. 

Butyyli massa maksaa 10€/400g ja kulutus riippuu kohteesta. Esim 40x40 reikään sopivaan kattoluukkuun menee n. 1/4 patruuna. Työ on kuitenkin aikaa vievää ja keskimääräinen aika esim. normaalkin 40x40 reikään menevän kattoluukun osalta on 1h. Mikäli kohde on kiinnitetty liimamassalla saa varautua pidempään aikaan. Tällöin irroittaminen ja puhdistaminen on paljon työläämpää.

Joissakin ikkunoissa on käytetty karmissa kumitiivistettä. Se kannattaa ehdottomasti poistaa ja korvata massalla.

Nykiikö, onko vedot poissa, päästöt pielessä

Nykiikö, narahtaako, vikiseekö. Forte voi pelastaa isolta remontilta.
Turbo, egr ym. moottori ongelmat helposti järjestelmän puhdistuksella. Pienet tihkut jäähdytysjärjestelmässä poistuvat Fortella. Nykypäivänä meiltä löytyy myös tukkiutuneen hiukkassuodattimeen puhdistusaine, se vaatiin kuitenkin hiukan toimenpiteitä.
Vaihteisto ja yleensä voimansiirto ongelmat. Myös automaattivaihteistoille sekä ohjaustehostimille löytyy sopiva Forte.

Onko autossasi moottori, vaihteisto tai vetopyörästö ongelmia. Meiltä löytyy ratkaisu ongelmiin. Monipuolinen Forte antaa autolle uutta potkua. Emme väitä, että saamme kaikki oikuttelut kuntoon mutta 80% ongelmista johtuu epäpuhtaisuuksista moottoreissa, vaihteistoissa ja yleensä voimansiirrossa. Mielellään teemme käsittelyt korjaamollamme ainakin niissä tapauksissa kun pelkkä lisäaineen laittaminen ei riitä.

Egr venttiilistä johtuvat moottorin häiriövalon olemme saaneet aika hienosti hoidettua Forten avulla. Diesel polttoaineen puhdistusaine ja Turbo cleaner ovat olleet hyvä yhdistelmä.

Mikäli autosi on seissyt pitkään käyttämättömänä niin seal contitioner pehmittää tiivisteet jolloin mahdolliset öljyvuodot korjaantuu mikäli vuoto johtuu kovettuneista tiivisteistä.

Jäähdyttäjän korjauaineella saadaan turvallisesti tukittua pienet nestevuodot moottorissa. Tämä on turvallinen aine koska se reagoi vasta saatuaan happea. Ei tuki tärkeitä pieni kanavia. Soveltuu erinomaisesti pieniin jäähdyttäjän ja lämmittimen kennojen vuotoihin.

Moneen muuhunkin vaivaan löytyy Forte tuote.

Ralli kansa luottaa Forteen ! Miksi et sinäkin.

Meiltä myös kausisäilytys tuotteet pienkoneisiin ! Loppuu se vetäminen kauden alussa. Tutkittu laatu tuote. Tuotteet paikan päältä tai verkkokaupastamme.
Forte tuoteperheestä löytyy apu moneen ongelmaan huomattavasti halvemmalla kuin isot korjaukset.
TIP. Hiukkassuodatinta ei välttämättä tarvitse aina uusia kun sen erilliseen puhdistukseen on olemassa Forte.

Jos et teetä käsittelyä meillä, annamme käyttöohjeen aina mukaan näin varmistetaan aineen oikeaoppinen käyttö.

Nestekaasun suodatus

Nestekaasun suodatus, öljyinen nestekaasu, kasasulaite ongelma Nestekkaasuosuodatin

Nestekaasu on viime vuosina heikentynyt hurjasti. Siinä on yhä enempi epäpuhtausia ja öljyä mukana. Vältä ongelmat asentamalla nestekaasusuodatin.

Suodatin poistaa kaasusta epäpuhtaudet / öljyn tehokkaasti. Suodattimeen saa vaihdettavan patruunan erikseen. Se vaihdetaan tarpeen mukaan riippuen kaasun kättö määrästä.

Jos sinulla on pullonvaihtaja tarvitset molempiin linjoihin oman suodattimen.

Soita tai laita sähköpostia, niin kerromme lisää.

Vinkkinä uuden matkailuajoneuvon ostajalle, joka valitsee Trumatic lämmitys laitteen. Tehdas ei myönnä takuuta mikäli ajoneuvossa ei ole suodatus järjestelmää. Tämä laite ei kuitenkaan ole yleensä vakiovarusteena.

Jääkaappi helteessä

Kun sattuu lämmin kesä. Se laittaa matkailuajoneuvosi jääkaapin koville. Kovalla helteellä kannatta huolehtia kaapin takaosan tuuletuksesta. Ilman pitää päästä kiertämään. Jos mahdollista käännä jääkaapin tuuletusritilä sivu pois auringosta. Liian kuuman jääkaapin teho laskee huomattavasti. +7 on jääkaapille ihan normaalia vielä kun on helle. 

Kun pelaat kaasulla niin joskus auttaa jopa se että käännät termostattia huikan pienemmälle.

Jääkaapin kaasupuoli kannattaa huollattaa joka vuosi tai useammin jos kaappi on kovalla käytöllä kaasulla.

Termostaatilla toimiva puhallinsarja on hyvä lisätuuletukseen. Sen voi rakentaa itsekkin mutta meiltä löytyy valmiita sarjoja kyseiseen tarkoitukseen. Luonnollisesti myös asennus onnistuu kauttamme. Vaatii jääkaapin irroituksen.

Karavan caravan matkailuauto asunto-auto asuntovaunu huolto tarvikkeet Laadukasta monimerkki palvelua
Ajoneuvolaskurilla työ sujuu